Tips voor het beste kettingslot online kopen

Wil je een kettingslot kopen voor jouw brommer? Dan zit je wellicht met een aantal praktische vragen. De prijs is belangrijk, je wilt het liefste een goedkoop slot kopen. Maar dat mag niet ten koste gaan van de veiligheid van jouw brommer. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen die mensen hebben bij de keuze voor het juiste kettingslot.

Je kunt online terecht voor de beste kettingsloten bij de webshop van Scooteronderdelenshop.com.

Tip 1: Kies de juiste lengte

Er zijn lange en korte kettingsloten. Wanneer je ruimte en gewicht wilt besparen zul je wellicht kiezen voor een kortere ketting. Dat is begrijpelijk, maar houd er rekening mee dat jouw scooter veiliger staat wanneer deze wordt vastgeketend aan een paal of aan een fietsenrek. Met een korte ketting is dat niet mogelijk. Er zijn overigens beugelsloten waar je ook een losse ketting aan kunt koppelen.

Tip 2: Zwaarder is niet altijd sterker

In de winkel kun je een slot voelen, dan zul je al snel denken dat een zwaar slot ook automatisch beter is. Toch is dat niet het geval. Een goed kettingslot wordt gemaakt van staal dat niet alleen zwaar is, maar ook sterk en roestvrij. Daarnaast wordt het slot vaak vergeten, dat is vreemd genoeg vaak de “zwakste schakel”. Omdat je dit zelf moeilijk kunt testen is er een ART keurmerk bedacht. Je kunt aan de waardering in sterren precies zien welk kettingslot goed presteert.

Tip 3: Ook voor een scooter een ART 4 kettingslot

De ART rating loopt van 1 tot 5 sterren, hoe meer hoe beter. Voor een scooter heb je minimaal een ART 3 rating nodig om jouw scooter te verzekeren tegen diefstal. Een ART 3 slot is behoorlijk betrouwbaar, toch is deze eenvoudiger te kraken dan een ART 4 kettingslot. Wanneer je wilt kiezen voor optimale veiligheid kies je voor een ART 4 of zelfs een ART 5 kettingslot. Die worden gemaakt voor motoren maar zijn ook te gebruiken voor scooters. Let er wel op dat de schakels niet te dik zijn voor de velgen.

Op Scooteronderdelenshop.com staan de sloten netjes ingedeeld op ART rating.

Tip 4: Een goed kettingslot hoeft niet duur te zijn

Wanneer je online bestelt kunt je goedkoop toch een goed kettingslot kopen. Let op het keurmerk en kies de juiste lengte. Online betaal je vaak veel minder voor dezelfde kwaliteit. En wees niet bang tien euro meer uit te geven, dat is beter dan jouw scooter verliezen aan een dief!

Tip 5: Houd jouw kettingslot in goede staat

Zorg dat de bescherming rond de ketting intact blijft en zorg ervoor dat er geen water of vuil in het slot komt. Maak gebruik van het afdekkapje en forceer het slot niet. Anders loop je het risico dat jouw slot niet meer werkt, wanneer je het slot niet kunt openen is dat uiteraard een enorm probleem! Probeer voor het forceren van een slot eerst de reservesleutel.

Met deze tips maak jij zeker de juiste keuze, ga naar Scooteronderdelenshop.com en bekijk alle sloten.